Spring til indhold

“Tillykke med fødselsdagen, Anders!” af Tea Orsi

Man kan ikke se det på ham, men den er god nok – Anders And fylder 90 år!

Med denne jubilæumsbog fejrer vi, at vores alle sammens yndlingsand har skabt glæde og underholdning i ni årtier. 

Anders har planlagt verdens bedste fødselsdag for sig selv: Han skal på stranden med Andersine og nyde det dejlige sommervejr. Men som sædvanlig går intet, som Anders håber, og inden længe er Onkel Joakim, Rip, Rap og Rup, Fætter Højben, Bedstemor And og Fætter Guf viklet ind i Anders’ store dag. Gad vide, om verdens bedste fødselsdag stadig kan reddes?

En skøn, sjov og fuldt illustreret fejring af verdens bedste Anders And.

Fra ca. 5 år.


Anmeldelse

Ak, Anders And fylder 90 år og dette er blevet fejret af Carlsen med den fineste billedbog i storformat, hvor vi sammen med Anders og alle dem i Andeby fejrer hans fødselsdag. Dog ikke som han selv havde tænkt det. I stedet får Anders lov til at udføre den ene pligt efter den anden, indtil hele familien er samlet for at fejre ham. Bogen holder fast i de ting vi kender og elsker Anders And for: hans stakkels evne til at blive rodet ud i en masse arbejde, men også hans kærlighed til familien.

Bogen er skrevet med stor skrift og flotte klassiske illustrationer på hver side, så selvom historien ikke er den længste, bliver man stadig helt opslugt af universitet. Selvom det ikke er en tegneserie, bliver der holdt fast i kunstneriske udtryk og bogen lægger fint op til højtlæsning, med særligt tryk på Anders’ karakteristiske UARK, men også andre udtryk kommer til undervejs. 

Igennem historien møder vi alle de klassiske karakterer, herunder Højben, Andersine og Fætter Guf. Vi kommer med på stranden, i Pengetanken (selvfølgelig!) og ender hos Bedstemor And. Man griner sig gennem historien, men kan mærke kærligheden til Anders And på hver side. I hver sætning og hvert penselstrøg. 

“Tillykke med fødselsdagen, Anders!” er en utrolig smuk og fin fejring af Anders And. Den tager fat i det bedste fra Andeby, og for nostalgikere som mig, så bliver historien illustreret med smukke penselstrøg, der foreviger øjeblikke i historien, som vi bedst kender det. 4/6 stjerner. 

Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Tea Orsi

Antal sider: 32

Udgivelsesdato: 04/06/2024

Forlag: Carlsen

Stjerner: 4/6 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *