Spring til indhold

“Hvis kærlighed havde en pris” af Ana Huang

Kris tilbød ham 10.000 dollars for at forføre hendes fars golddigger-kæreste. Han forlangte 15.000 og et kys af hende. Kris burde have sagt nej, men hun var desperat efter at slippe af med sin kommende stedmor, og Nate, den smukke skuespiller med det frække smil, var perfekt til jobbet. Så hun gik med til hans betingelser – uden at vide, at det ville koste hende meget mere end penge og et kys … Nate gjorde det for pengenes skyld – for dem havde han desperat brug for. Kysset var bare en bonus. Eller det sagde han i hvert fald til sig selv. Men da han indså, at Kris indeholdt mere end blot et smukt ydre, var det for sent: Han var allerede faldet for hende. De er fra hver deres verden. Og da deres to verdener støder sammen, må Kris og Nate beslutte, om de er villige til at opgive det, de har, for det, der kunne blive …


Anmeldelse

Kris er født med så mange penge, at hun dårligt ved, hvad hun skal bruge halvdelen af dem på. Kris’ mor forlod hende og hendes far, da Kris var helt lille. Men fordi faren konstant arbejdede for at beholde familieformuen, er Kris opfostret af diverses stuepiger og hushjælpere. Som kontrast til Kris har vi Nate. Han bor sammen med sin lillesøster og hans alkoholiske far. Nate har altid skullet holde sammen på det hele i deres hjem, så da muligheden for at tjene lidt ekstra penge ved at hjælpe Kris opstår, siger han ikke nej.

Jeg kunne faktisk virkelig godt lide Kris og Nates historie. I starten kan de to karakterer godt virke lidt flade; den fattige dreng og den rige pige, men i virkeligheden er det ikke helt sandheden. Jo længere ind under huden man kom på Kris, og jo mere man hørte om Nates baggrund, blev deres karakterer mere virkelige.  Bogen er klart mest karakterdrevet, men det synes jeg som sådan ikke gjorde noget.

Kris og Nates forhold var virkelig underholdende at læse om. De bragte både det bedste og det værste frem i hinanden. De kommer fra to helt forskellige verdener, men når de lærer hinanden at kende, bliver det tydeligt, at de har en hel del til fælles; eksempelvis deres udfordrende familieforhold. Jeg kunne godt lide, at bogen portrætterer, hvordan der findes belastede familier i alle samfundslag.

Huangs skrivestil er meget flydende og letlæselig, hvilket gør, at man stryger lige gennem handlingen. Hun formår at skabe karakterer på en måde, som man både kan sympatisere med, men samtidig kan kritisere og finde nogle af deres handlinger dybt frustrerende.

Tak til forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Ana Huang

Antal sider: 320

Udgivelsesdato: 27/05/2024

Forlag: Flamingo

Stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *