Spring til indhold

“Amy Perrys fordomme” af Laura Starkey

Amy Perry er målrettet, ambitiøs og temmelig stolt af ikke at være til fals for latterlig romantik. Og hvad så, hvis hun brænder mere for sin karriere end for sin flotte kæreste? Det handler om at prioritere, når man er ung! Men da hun bliver tvunget til at forlade storbyen og tage tilbage til den landsby, der engang var hendes hjem, står Amy over for sit værste arbejdsmæssige mareridt – at oprette et romance-imprint for det forlag, hun arbejder for.

Amy forsøger at tilpasse sig livet uden barer, havremælk og storbyforlag, men hun bliver distraheret af at stå ansigt til ansigt med en person, som hun i årevis har forsøgt at glemme. Inden længe er hun dog lige så opslugt af landsbylivet som af de romantiske manuskripter, hun skal vurdere til det nye imprint – og hun opdager usandsynlige paralleller mellem personernes liv og sit eget.

Amy Perrys fordomme er en underholdende second-chance rom-com, der får en til at længes efter en weekend på en herregård i England med partoutbillet til årets romantiske bogfestival. Den er fuld af sprudlende ordvekslinger, romantisk energi og personlig udvikling.


Anmeldelse

Jeg må indrømme at jeg elskede denne bog fra starten af. Amy har indledt et forhold med en højtstående fra sin arbejdsplads, og da det kikser må hun rejse hjem til sin hjemby og bo hos sin bedstemor, mens hun forsøger at holde fast i hendes stilling. Da hun kommer hjem, må Amy også lære at styre sit temperament over for Sam, hendes gymnasieven og adelig. For mig var historien en nymoderne udgave af ‘Stolthed og fordom’, for ligesom Amy, så blev mine fordomme om bogen også hurtigt lagt ned.

Det element som jeg absolut elskede mest i historien, er hvor pokkers søde alle karakterne er. Hendes bedstemor vil hende det bedste, hendes ven hjælper hende med at flytte og trøster hende da det hele kikser, de andre byboere tager imod hende med åbne arme, og hendes anden chef kæmper for at hjælpe hende videre. Det er sjældent at jeg læser så meget godhed i nogen bøger, så “Amy Perrys fordomme” er nok den “feel-good’-roman med fedeste streg under ‘good’.

Selve plottet har fokus på skabelsen af et romantisk forlag, og en dertil romantisk litteratur festival, som Amy og Sam kommer til at stå for sammen. En uløst episode fra gymnasiesiden truer deres venskab, og selvom gnisterne slår hårdt mellem dem, så er der ingen af dem der viger deres stolthed for at få talt ordentligt sammen. Rejser sammen med delt værelse, Regencydans til festivalen og en tidligere kæreste der spørger i baggrunden sætter tonen for historien. Jeg synes virkelig at “Amy Perrys fordomme” er noget af det bedste fra den romantisk genre og den får 6/6 stjerner.

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Laura Starkey

Antal sider: 356

Udgivelsesdato: 31/05/2024

Forlag: Palatium Books

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *