Spring til indhold

“Tigeren som kom for at skabe kaos” af Karoline Dahrling Hughes

En dag banker det på døren hos Sasha, og en stor, orange tiger dukker op.

Han hjælper Sasha med lektierne, men laver dem helt forkert. Han spiser deres godter i skuffen, maler køkkenet og ødelægger alle planterne. Endelig falder han i søvn, og før familien ved af det, er den store tiger væk igen.

Næste gang aftaler Sasha og hendes mor at være lidt bedre til at sige nej.

En humoristisk børnebog om at øve sig i at sætte grænser, selvom det er svært.


Anmeldelse

I maxi format, får vi en rigtig sød fortælling med flotte illustration om tigeren som kom for at skabe kaos. Da mor og Sasha er alene hjemme kommer der en tiger på besøg, dog en utrolig uhøflig en af slagsen. Tigeren hverken vasker hænder efter at have været på toilettet eller spiser æbler. Derimod maler han på væggene og kan ikke trigonometri, hvilket er skidt når man skal lave lektier.

Efter mange kvaler i løbet af besøget får mor og Sasha ham sendt hjem, og det går op for dem, at det måske var helt okay at sige nej til tigeren, i stedet for at lade ham lave ravage i hjemmet. Det er en rigtig sød fortælling om at sætte grænser, og den ramte mig alligevel lidt i hjertet, fordi jeg både blev så provokeret af tigeren, men også fordi jeg ikke helt havde set moralen komme til slut. 4.5/6 stjerner.

Tak til forlaget Linasdatter og Karoline Dahrling Hughes for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Karoline Dahrling Hughes

Antal sider: 34

Udgivelsesdato: 24/02/2024

Forlag: Linasdatter

Stjerner: 4/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *