Spring til indhold

“Mal selv kunst med vandfarver og sorte streger” af Karoline Dahrling Hughes

I denne bog finder du 48 sider med male- og tegneøvelser med vandfarver og sorte tusch, så du selv kan øve dig på dit eget papir. Der er masser af nuttede dyr, søde frugter, is og lækkerier samt blomster, træer og andre smukke motiver. Med denne bog kan du bare gå i gang. Du skal nok få lært nogle simple teknikker til at få lavet små kunstværker, der ser superflotte ud. Denne bog findes også som øvelsesbog, hvor der for hver øvelse er en helt tom side til dig, så du selv kan male din egen version.


Anmeldelse

Nu hvor trenden med Mandala-malebøger har lagt sig, har jeg givet mig i kast med at lære at male med vandfarver (og sorte streger), noget jeg ellers kun har gjort da jeg var yngre. Karoline Dahrling Hughes bog indeholder motiver fra dyr, planter, svampe til mennesker og større motiver. Bogen er opbygget således at den er fyldt med motiver, illustrationer og gode råd, som kommer i et dejligt behageligt tempo. Jeg synes bogen har en helt anden tilgang til at lære at male og tegne, end andre tegnebøger jeg har forsøgt mig med i årenes løb. Her arbejdes der meget med få elementer af gangen, som stadig giver flotte tegninger når man er færdig. Teknikkerne bliver dog mere og mere avanceret, jo længere ind i bogen man arbejder sig.

I starten af bogen er der instruktioner til hvilken slags materialer man kan bruge, farvelærer, samt effekt af diverse redskaber, som vises forskellige steder i processen. Det hele føles utroligt uprætentiøst, så man skal ikke nødvendigvis ud og købe de dyreste materialer, hvis man bare gerne vil give teknikkerne et forsøg. Jeg købte bare nogle helt almindelige vandfarvesæt og tuscher, og jeg fik så fine resultater ud af det. Bogen består både af sider med motiver og så blanke sider til øvelse, men jeg brugte bare papir ved siden af, så bogen var i fin stand.

Jeg vil bestemt anbefale den her bog til alle, som elsker at tegne og generelt mindfullness. Jeg lavede selv den hyggeligste veninde-aften, hvor vi tegnede motiver sammen, og det kan bestemt anbefales, ikke mindst fordi vandfarver bare sviner det mindre end andet maling. 6/6 store stjerner.

Tak til Forlaget Linasdatter og Karoline Dahrling Hughes for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Karoline Dahrlnig Hughes

Antal sider: 60

Udgivelsesdato: 20/10/2023

Forlag: Linasdatter

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *